Home Fő Suj A faszom kivan Glokmák 2000 Roncstelep Mókák Suj Kajcsik Vendégkönyv

English

Triumph Spitfire Mk3Kész, kész, kész, kész!!!!!
2002. szeptember 5-én feltettem a rendszámot!Ez az autó a jelenlegi projekt főszereplője. Franciaországban láttam ilyen kocsit először 96-ban, mikor Nantes-ban dolgoztam. Persze akkor még nem tudtam, hogy mi a neve. Később kiderült, hogy Triumph-ról van szó, pontosabban azon belül is a Spitfire sorozat valamely tagjáról.
Spitfire-eket 1962 októberében kezdtek gyártani, a széria a "Spitfire 4" tipussal indult, később az analógia miatt már csak Mk1 néven emlegették. 1964-ben ezt váltotta fel a MK2, majd 67-ben a MK3. Az én kocsim ebből a sorozatból való, 1968-ban készült. MK3-ból 65 320 darab jött le a szalagról, ha egyáltalán azon csinálták. MK3 után volt még MK4 és befejezésként Spitfire 1500.
Szóval ez a kocsi már régóta érdekelt. Aztán évekig egy MGB-ről álmodoztam, de ez akkoriban főleg az idióta jogszabályok miatt csak álom maradt. Végül 2000 őszén alakult úgy a helyzet, hogy vehetnék egy régi autót. Az akkori vámok miatt a kisebb Spitfire-t céloztam meg, illetve sokáig gondolkoztam a Midget/Sprite verzión is, vegül a véletlen hozta úgy, hogy Spitfire-t találtam. Két héten át megállás nélkül interneteztem. Végig néztem az összes európai régiautóklubok összes szájtját, rákerestem minden fellelhető hirdetésre. Letöltöttem egy millió mega képet, írtam mindenkinek, aki spitfire-t, midget-tet vagy sprite-ot hirdetett. A legtöbb hirdetést Hollandiában találtam, főleg Spitfire-ből volt sok, és ezek szinte mind balkormányosak (LHD) voltak. Csekmákkal közben kitaláltuk, hogy meglátogatjuk Gabibát Brüsszelben pár napra. Ezt aztán összekötöttük egy hollandiai kirandulással. E-mailen, telcsin előre mindent megbeszéltem és összeállt a veteránautónéző túra. Két nap alatt 38 563 autót néztünk meg. Már az első nap estéjén éreztem, hogy Paul Spitfire MK3-asa, ami félig felujított állapotban évek óta a garázsában állt, lesz az ideális jelölt, de azért másnap még elmentünk északra, újabb autóhegyeket nézegetni. Soha életemben nem láttam még ennyi régi kocsit. Volt egy fickó, akinek három különböző faluban három kézilabda nagyságu hangárját néztük meg. Mind tele volt zsúfolva felújítás előtti és felújított kocsikkal. A felesége vitt minket körbe, és elmondta, hogy ez csak hobbi, nem ebből élnek. Aztán másnap vissza amsztiba, autómaták kifosztása, pénz számolgatás stb... , Visszamentünk Paul-hoz, aki teljesen meglepődött, hogy miért akarom kifizetni a kocsit, ha el se viszem. Végül ráerőltettem a pénz felét, a másik felét Laci, a tréleres vitte ki, amikor hazahozta a gépet.


Gyáriadatok
Utazás Motorblokk
Töltőalapozás Májusi képek
Piros az autó!! Szőnyeg
A műhej Kész a kocsi!!!
Ablaktörlőmotor Szeptemberi túra