Make your own free website on Tripod.com
Suj Gojo Szajtja

Home

Fo Suj | A faszom kivan | Glokmak 2000 | Roncstelep | Mokak | Suj | Vendegkonyv
Glokmak 2000

Az evezred maszasa kepekben

(naploreszlet)

12.27. A satorban keszul az elso bejegyzes. Eddig majdnem minden rendben volt kiveve Gabiba iszonyatos pukijat, ami egy pillanatra egymas ellen hangolt minket. Az ido kellemes, -1 fok, szelcsend. A taborhely idealis, egy nagy parkolo, mindossze ket autoval a mienken kivul, 1918 meter magasan. Rakodas kozben az eget furkesztuk, es megorultunk a csillagoknak. Ejjel 2 van, mindenki a satorban, alvasra kesz.

gloki1.jpg

12.27. Reggel 6 ebreszto. Nagyon hideg van. Az oram megbolondult, nem mutat semmit, a lencsem is befagyott a tokba, beraktam az alsogatyamba, hogy felmelegedjen. Meg nem mereszkedett ki senki, de Gabiba most nagyon budoset pukizott, Lud menekul, es meglatja a csucsot. CSillagos az eg, Gabiba buszke.

Rettenetes sujok a hegylabanal

Delben megallunk 2100-on, sut a nap, fotozas, hotalp probalgatas, kaja. Nagyon szep az ido, masfel ora mulva indulunk tovabb. A ho eleinte jo, aztan minden lepesnel beszakad, a hotalp billeg a felig fagyott havon. Valtunk vasra, meg tobb beszakadas, elol egyre nehezebb. Egy szerpentin utan meredek szakasz kezdodik, aminek nem akar veget erni. Mar regen oldalt kellene mennunk, de a nyomok felfele vezetnek. A terkepet elvesztettuk, igy csak a nyomokat tudjuk kovetni. Vegul elerek egy parkanyt, log a nyelvem. Ez az a pont, ahonnan a hazat szerettem volna meglatni.

vened04.jpg

A haz sajnos sehol, az ut lefele kanyarodik. Idegesito, hogy feleslegesen masztunk fel ilyen magasra. Erkezik Gebiba, Lud kisse lemaradva, meg nem latszik. Radion beszelunk vele, de az enyem allandoan kikapcsol. Elemcsere sem segit. Kozben feltunik Lud. Meg fel ora lehet a sotetsegig, es a haz nem latszik. Negyed ora, mire a fejlampa es a csakany mindenhol elokerul. Elsonek kezdem az ereszkedest, 30 meter le aztan vizszintes, utan konnyu emelkedo, tobbiek 50-100 meterre mogottem.

Egyre sujosbodo lepesek

A Suj, amikor utoljara lattuk

vened04.jpg

Negyed ora a jol kovetheto nyomokon, es feltunik a haz sotet, szogletes arnyeka. Szolok a tobbieknek, meg tovabbi jo nehany beszakadas, es fent vagyok a haznal.

Pihenes es kaja a menedekhazban

gloki04.jpg

Kiralysag, meleg, tarsalgo es halo teljes felszerelessel. Befutessel kezdjuk, engem fokozatosan lebenit a faradtsag. Mar egyetlen mozdulathoz sincs kedvem, csak ulok zsibbadtan, aztan jonnek az osztrakok nagy zajjal. Vegul a sok teatol es a zizitol rendbejovok. Erdekes, hogy kaki elott es utan is egyarant rengeteget pukizok, ami meg meglepobb, hogy szintelen, szagtalan a gaz.