Home Fő Suj A faszom kivan Glokmák 2000 Roncstelep Mókák Suj Kajcsik Vendégkönyv

Glokmák 2000

napló részlet

"12.27. A sátorban készül az első bejegyzés. Eddig majdnem minden rendben volt kivéve Gabibá iszonyatos pukiját, ami egy pillanatra egymás ellen hangolt minket. Az idő kellemes, -1 fok, szélcsend. A táborhely ideális, egy nagy parkoló, mindössze két autóval a miénken kiívül, 1918 méter magasan. Rakodás közben az eget fürkésztük, és megörültünk a csillagoknak. Éjjel 2 van, mindenki a sátorban, alvásra kész.
12.27. Reggel 6 ébreszto. Nagyon hideg van. Az órám megbolondult, nem mutat semmit, a lencsém is befagyott a tokba, beraktam az alsógatyámba, hogy felmelegedjen. Még nem merészkedett ki senki, de Gabibá most nagyon büdöset pukizott, Lúd menekül, és meglátja a csúcsot. Csillagos az ég, Gabibá büszke.
Délben megállunk 2100-on, süt a nap, fotózás, hótalp próbálgatás, kaja. Nagyon szép az ido, másfél óra múlva indulunk tovább. A hó eleinte jó, aztán minden lépésnél beszakad, a hótalp billeg a félig fagyott havon. Váltunk vasra, még több beszakadás, elöl egyre nehezebb. Egy szerpentin után meredek szakasz kezdodik, aminek nem akar véget érni. Már régen oldalt kellene mennünk, de a nyomok felfelé vezetnek. A térképet elvesztettük, így csak a nyomokat tudjuk követni. Végül elérek egy párkányt, lóg a nyelvem. Ez az a pont, ahonnan a házat szerettem volna meglátni.
A ház sajnos sehol, az út lefele kanyarodik. Idegesito, hogy feleslegesen másztunk fel ilyen magasra. Érkezik Gabibá, Lúd kissé lemaradva, meg nem látszik. Rádión beszélünk vele, de az enyém állandóan kikapcsol. Elemcsere sem segít. Közben feltunik Lúd. Még fél óra lehet a sötétségig, és a ház nem látszik. Negyed óra, mire a fejlámpa és a csákány mindenhol elokerül. Elsőnek kezdem az ereszkedést, 30 méter le aztán vízszintes, utána könnyű emelkedő, többiek 50-100 méterre mögöttem.
tovább-->>