Make your own free website on Tripod.com

Home Fő Suj A faszom kivan Glokmák 2000 Roncstelep Mókák Suj Kajcsik Vendégkönyv

Fiat 128 Coupe

Gyurkabánál kiemeltük a motort, otthagytuk felújításra, a kasznit pedig visszahúztuk az udvarba. A blokk tavaszra keszült el. Mivel a hengerek válla nem volt sujos, csak gyűrűket cseréltünk, plusz néhány kopó alkatrészt.

A villamosságot faterral ketten csináltuk. A legsujosabb a kábelköteg újragyártása volt. Mivel kapcsolási rajzot sehonnan nem tudtunk beszerezni, az egyetlen lehetséges megoldás, a meglévő kábelköteg lemásolása volt. Kiszereléskor minden egyes kábelvéget egy referencia számmal jelöltünk meg, és feljegyeztük, hogy hova csatlakozott. Miután az összes kábelvég csatlakozási pontját felírtuk, a köteget végleg kivettük a kocsiból. Ezután kezdődött az uj köteg kompozíciója. Lemértük egy kiválasztott vezeték hosszát, kimértünk egy darab ugyanolyan keresztmetszetű új vezetéket, felszereltük a sarukat, és mindkét végén felragasztottuk a referencia cimkéket. Így lépésről lépésre leszabtuk az összes vezetéket, összeállt a köteg. Az új köteget a kis cimkék és a jegyzeteink alapján szereltük később vissza a kocsiba.
Heroikusan sziszifuszi munka volt.

És ilyen lett a kis sportautó, sőt még 2000 tavaszán is, amikor a kép készült egész jól nézett ki. A bejáratást a Székesfehérvár-Nantes útvonalon végeztük. A gépmadarka jól vizsgázott, 80km/óra sebességgel a út két napig tartott, és csak ritkán kellett a kocsi alatt kotorászni.